Moordverhalen

Van de door ons onderzochte moordzaken plaatsen we op deze webpagina een uitgebreid verhaal, met de belangrijkste feiten en nieuwe inzichten op een rij. Door zoveel mogelijk informatie op te diepen en te analyseren, hopen we meer duidelijkheid in deze ‘Old Cold Cases’ te verschaffen. Dit lijkt ons belangrijk voor nabestaanden, die soms levenslang met vragen achterblijven, maar is wellicht ook boeiend voor u als geïnteresseerde lezer!

Bekijk de cases:

moord Corry Theeuwes

Op brute wijze verminkt

Twee Tilburgse schooljongens kregen woensdagmiddag 23 maart 1955 de schrik van hun leven toen zij op een stuk braakliggend terrein van C. J. Smits aan de Lovensekanaaldijk Oost het ontzielde lichaam aantroffen van een jonge vrouw. In allerijl werd de politie gewaarschuwd. Het slachtoffer bleek de 24-jarige Corry Theeuwes uit het nabij gelegen Rijen. Ze was op een afschuwelijke manier vermoord.
moord Melis van Krieken

Moord na 71 jaar opgelost

Ruim 71 jaar na dato is de roofmoord op Melis van Krieken te Echteld alsnog opgelost. De vijftigjarige veehandelaar werd in de vroege ochtend van 18 april 1951 achter zijn boerderij aan de Echteldsedijk neergeschoten en van vele duizenden guldens beroofd. Onderzoeksbureau OCC Culemborg komt na een tip, diverse interviews en een uitgebreid (dossier)onderzoek tot deze opzienbarende conclusie.